Vi vill göra skillnad och erbjuder nu en helhetslösning för skolmat. Med stor kunskap och omtanke om människan och miljö levererar vi mat till skolor som både är god och nyttig.

Vi på Go skolmat har jobbat med mat i snart 10 år. Under vår resa har det hänt mycket gällande samhällets syn och engagemang kring mat och dess kvalité. Näringsberäkning, ursprung, ekologisk och E-ämnen. Detta tar vi hänsyn till när vi tar fram våra menyer.

Maten tillagas samma dag som den levereras och vi lagar maten från grunden. Vi tycker det är viktigt att vi vet vad det är vi stoppar i oss, vad våra barn stoppar i sig. Vi arbetar med att ständigt utveckla och förbättra vår mat samt finna sätt att minimera mängden konstgjorda tillskott och halvfabrikat. Vårt mål är att hamna på 0%. Som exempel tog vi fram ett recept på egen köttfärs med 91% kötthalt som bara består av naturliga ingredienser. Denna är grunden till Jonnys Köttbullar och Jonnys Pannbiffar som produceras i samarbete med Dafgård som är en av våra leverantör för att de har störst kunskap av hållbarhet samt att det har utvecklat ett sätt för att minska skaldliga e-ämnen i maten.

Våra menyer består av åtta olika veckor. Varje vecka är noga sammansatt för elevers näringsbehov. Allt för att ge dem bra förutsättningar att läras sig mer.

Vi sköter även leveransen till skolan.  Maten körs ut till skolorna i kontrollerade värmeskåp som kommer att kontrolleras kontinuerligt för att värmen skall aldrig understiga givna normer. Maten kontrolleras när vi köp ut maten och när maten kommer till skolorna kontrolleras värmen igen. Ännu ett steg i att alltid hantera maten med omsorg.

KRAV Certifikat

Tycker du det låter helt intressant och vill ha ett kostnadsförslag maila till kontakt@goskolmat.se så återkommer vi.