Vi vill vara ett företag som gör skillnad

Bakgrund
Go Skolmat startades för drygt 10 år sedan har sedan dess alltid haft en ambition att laga maten från grunden. Vår övertygelse är att laga mat från grunden är det enda sättet som vi kan få kontroll på vad maten innehåller. Maten produceras i ett kök som har bra kapacitet med ett centralt läge i Göteborg, så att vi lätt kan transportera maten till alla våra kunder. Logistik är idag är avgörande för att vi skall hålla en bra kvalité på alla plan. Samtlig i vår personal har en gedigen utbildning och utbildas kontinuerligt samt har ett stort intresse för matlagning. Vi har som ambition att hela tiden utvecklas i matkunskap, samt att leverera smakrik mat med god kvalité och bra näringsvärde.

Mål
Vi har som mål att etablera en god dialog med föräldrar, skolans personal och eleverna. Vi vill vara en aktiv samarbetspartner som kan stötta och underlätta, så att skolan får de bästa förutsättningar för att bli en bra lärande verksamhet. Vi vill att det skall kännas som att maten lagas på skolan. För att er personal skall få kunskap om hur vi arbetar kommer vi att bjuda in dem för att presentera vårt arbetssätt och våra medarbetare. Vi vet alla att mat äts inte bara med magen utan det är helheten som avgör om maten skall upplevas som bra, och kunskap om produktion och medarbetar är en del av helheten. Den stora utmaningen är att vi gemensamt skall skapa en lunchmiljö där vi bidrar med näringsrik och vällagad mat. Vi erbjuder att leverera rätt mängd mat, vällagad, näringsrik och att maten kommer vid överenskommen tid.

Hur arbetar vi

* Att laga mat från grunden
* Utbilda och förkovra oss
* God insikt i hygienfrågor
* Dialog med skolan
* Alla vi arbetar med är välkomna och se hur vi arbetar
* Dialog med våra leverantörer, så att vi alltid kan få bra produkter till bästa pris.
* Avstämningsmöten med skolorna minst 1 gånger/termin
* Skolan har möjlighet att påverka menyvalen
* God kontroll på specialkost
* Bra redovisning
* Bra logistik-

2015 satte vi nya Krav på Go Skolmat
Från och med hösten 2015 så Kravcertifierade vi vårt företag. Detta kan man märka på flera sätt. Allt från ekologiska produkter till att all mjölk har blivit ekologiskt. Vi är mycket stolta över vår satsning och vi tänker fortsätta med att utveckla vårt företag till att vara ett hållbart företag i alla led.

Råvaror
Våra kunder vill ha produkter som kommer från hela världen. Vi kan garantera att om vi har två likvärdiga produkter till samma pris, så väljer vi alltid den produkt som är närproducerad eller ekologiskt första hand. Vår ambition är att värna om miljön och verka för att vi arbetar med miljöfrågor i alla led.

Vad kan vi stå för
Vi kan stå för att vi hela tiden arbetar för att minska transfetter i maten och att plocka bort så många E-ämnen som möjligt. Vi kan aldrig garantera att alla E-ämnen är borta för att vissa E-ämnen är nyttiga och andra E-ämnen är i dagsläget inte ersättningsbara. Vi har alltid kontroll på hur vi lagar maten och vi har utarbetat produkter såsom köttbullar och pannbiffar med producenter och därför vet vi vad de innehåller.

KRAV Certifikat

Tycker du det låter helt intressant och vill ha ett kostnadsförslag maila till kontakt@goskolmat.se så återkommer vi.