Vår skolmat

Vill du provsmaka vår skolmat?

Vill du provsmaka vår skolmat?

Maten ska vara så god att den äts upp

För oss som jobbar på Go’ Skolmat är målet att laga mat som faktiskt äts upp. Maten ska vara så god att den äts upp, vilket är det optimala för alla parter och miljön.

Digital uppföljning – Matpanelen

Målet om att göra god skolmat som faktiskt äts upp får inte bara bli en massa snack. För oss är det på allvar och därför mäter vi hur det går på alla våra skolor samt träffar skolor och elever på matrådsmöten. Vår digitala utvärdering ger daglig input med betyg och synpunkter. Vår matpanel består av elever, lärare, rektorer och matansvariga på skolan som får tycka till och sätta betyg på dagens olika rätter, salladsbuffén och specialkosten. Enkelt uttryckt – de svarar på frågan om maten var Go’. Matpanelens feedback ger oss de bäste chanserna till att justera och anpassa maten på bästa sätt.

”Vi älskar god mat”

Vårt lunchkoncept är anpassat efter skolans behov

Vi arbetar kontinuerligt med att variera och anpassa våra luncher så att maten skall vara näringsriktig och god. Det kan handla om vilka grönsaker som skall finnas på salladsbuffén eller om det finns favoriträtter. Skolmaten skall ge bränsle till alla elever för att kunna göra det bästa av sina studier. Genom daglig kontakt med våra skolor har vi möjlighet att anpassa detaljer och en del önskemål.

Vi anpassar menyer efter säsong

Vi anpassar vår meny beroende på säsong och försöker att arbeta med säsongsprodukter där det är möjligt. En del populära rätter finns dock alltid med hela säsongen. Vår focus är alltid att maten skall vara så god och passa så den äts upp. Bäst alla och miljön.

Vi arbetar kontinuerligt med utveckling och provlagning av nya rätter

Vi följer trender och provar nya ingredienser för att kunna utveckla vår mat för att den skall gillas och ätas upp. Utvecklingen och tillgången på klimatsmarta råvaror fortsätter och ger nya möjligheter. Vi tar även stort intryck från våra skolors matråd och uppföljningar. Vi är alltid öppna för förslag på nya rätter som kan bli nya favoriter.

Specialkost

Specialkost är något av de viktigaste vi har för att kunna ge bra och god skolmat till alla. Många får specialkost av medicinska skäl, som allergier eller magproblem, andra av kulturella skäl. Oavsett skäl så är kontroll och noggrannhet av största vikt för specialkosten. Hos Go’ Skolmat har vi personal som jobbar dedikerat med detta året om.

För oss handlar bra mat inte bara om råvaror. De är lika viktigt att väga måltiden som en social situation. Många yngre barn gillar inte att ”sticka ut” och därför försöker vi alltid efterlikna dagens varmrätt med våra alternativ för specialkost. I vår Matpanel ser vi till att barn med specialkost alltid finns representerade och att vi är lika noga att lyssna på deras tankar och åsikter.

Veg-team

Många av våra skolor önskar alltfler vegetariska alternativ. Det kan handla om ideologiska skäl, eller en vilja att värna om miljön och framtiden. Att laga spännande och varierad vegetarisk mat är något som vi både brinner för och tar på största allvar. Vi har därför ett dedikerat team i köket som har stor passion för vegetarisk mat. De följer vår Matpanel noga och utvecklar löpande våra vegetariska rätter.