Om oss

Vårt mål och vägen dit

För oss som jobbar på Go’ Skolmat är målet att laga mat som faktiskt äts upp. Maten ska vara så god att den äts upp, vilket är det optimala för alla parter och miljön. Vi arbetar med stor lyhördhet och daglig utvärdering från alla våra skolor för att alltid vara uppdaterade. Detta ger oss goda möjligheter att servera mat som uppskattas av elever och ger energi. Vi ser skollunchen som en viktig paus i skolarbetet där man äter och umgås och kan ladda för resten av dagen. Miljön är viktig för att man skall kunna slappna av och äta.

Matfakta

Vi lagar all vår mat i ett stort restaurangkök där vi även lagar och serverar lunch i vår lunchrestaurang. Här lagas även mat till fester och event. Vårt centrala läge i Göteborg gör att vi snabbt kan transportera maten till våra kunder. Vi lagar maten från grunden så långt det är möjligt med närproducerade råvaror. Samtliga i vår personal har erforderlig utbildning och rätt erfarenheter, samt ett stort intresse för mat och matlagning. Vi på Go’ Skolmat har som ambition att hela tiden utvecklas samt leverera mat med hög kvalité och bra näringsvärde på överenskommen tid.

Vad vi tror på

Miljö

För att minska miljöbelastningen så strävar vi alltid efter att köpa in närodlade råvaror och samarbetar med flera lokala leverantörer. Vi arbetar aktivt för att minska transfetter och onödiga tillsatser i maten. Vår satsning på miljö är ett viktigt steg i vår utveckling mot mer hållbarhet i alla led.

  • Vi strävar efter att köpa närodlat och arbetar med flera lokala leverantörer för att minska påverkan av miljön
  • Vår distribution har utbildats i EKO-körning.
  • Vi köper enbart MSC märkt fisk
  • Vi källsorterar matrester och tillagningsrester, samt papper, papp, metall, glas och plast.
  • Vi använder endast Svanen-märkta produkter för disk och städ.
  • Vi arbetar med daglig uppföljning av svinn
  • Vår kökspersonal har genomgått miljö-utbildning.

Digital uppföljning – Matpanelen

Målet om att göra god skolmat som faktiskt äts upp får inte bara bli en massa snack. För oss är det på allvar och därför mäter vi hur det går på alla våra skolor samt träffar skolor och elever på matrådsmöten. Vår digitala utvärdering ger daglig input med betyg och synpunkter. Vår matpanel består av elever, lärare, rektorer och matansvariga på skolan som får tycka till och sätta betyg på dagens olika rätter, salladsbuffén och specialkosten. Enkelt uttryckt – de svarar på frågan om maten var Go’. Matpanelens feedback ger oss de bäste chanserna till att justera och anpassa maten på bästa sätt.